Lilian

Milook startade i dess nuvarande form hösten 2016 av mig – Lilian Arturén.
Jag är en norrlänning bosatt i Västsverige efter en omväg via Uppsala, New York, Hamburg, Milano och Paris.

Jag är kvinna mitt i livet med fyra döttrar och tre bonusdöttrar som alla snart är flygfärdiga. Jag har alltid varit en ”working mother” och hoppas att jag på något sätt kan vara en förebild för mina döttrar då jag ihärdigt pumpat ut budskapet om självständighet. Dem är i alla fall min starkaste inspirationskälla och de ärligaste kritikerna. Det finns inte ett plagg, skiss, färg eller foto som dem inte har kommenterat på ett eller annat sätt. Lägg dessutom till alla mina sociala medier inlägg där jag definitivt frågar dem om råd och hjälp istället för tvärtom. Alla mina kläder har namn efter mina döttrar och, som tur är, är de många och har många mellannamn!

Efter många många år, nästan en livstid i modebranschen, kände jag att jag ville göra mode på ett enklare sätt. Jag var trött på kollektioner som producerades  flera gånger per år för att sen reas ut eller i värsta fall till slut brännas upp. Jag ville nu samla mina erfarenheter och göra mode på ett smart och inte fullt så slösaktigt sätt som på de företag jag varit tidigare.

Trots att jag arbetat i modebranschen så länge är jag ingen fashionista och tycker att trender och mode kan vara rätt fånigt på många sätt. Men jag fascineras av färg och form och smart design.

Min ambition är att skapa något som är estetiskt tilltalande, har bra passform som smickrar den vackra kvinnokroppen och samtidigt är otroligt skönt att bära. De plagg man har i garderoben ska också vara designade på ett sätt som möjliggör ett mångfald av användningsområden. Så sagt och gjort – en dröm som jag haft i många år började ta form och Milook blev en produkt av samlade tankar till ett varumärke som passar många till många tillfällen.

  • Registrera dig för vårt nyhetsbrev