• LUCIADAGEN

  LUCIADAGEN

  Detta är första blogginlägget som görs på vår nya hemsida!

  Idag är det jag, Lilian som sitter vid pennan och vi kommer att turas om att blogga här om vad som sker i vår vardag – både privat och på jobbet. Vi kommer även att då och då bjuda in gästbloggare. Tanken är att skapa ett forum här, där intressanta tankar om livet kommer att varvas med konkreta råd och tips.

  Dagen till ära går till en av de vackraste traditionerna vi har i Sverige, nämligen hyllningen av ljusets drottning SANKTA LUCIA.

  Otagliga luciatåg flimrar förbi i minnet. Från de allra första när man stapplande fick fira Pappa med lussebullar och pepparkakor iförd i nystruken luciaklänning som Mamma fixat kvällen innan och håret var lockigt av hårda papiljotter som man fick sova i-(sånt som man gjorde på 60-talet innan locktången blev ett alternativ)

  Sedan kom tonårslussandet då man terroriserade hålögda nyvakna föga imponerade gymnasielärare mitt i natten, med mindre tonsäkra lussesånger kryddade med mellanöl.

  Långt senare kom fasen då man själv skulle fixa allt lussebestyr till de egna barnen. Oj vad många luciafilmer de finns i hushållet, där man hör videokamerorna surrande ikapp med ”Hej tomtegubbar” och stolta föräldrar som publik med medhavda lussebullar (i vår familj kom de ofta från Statiols butiken som låg bekvämt nära dagis..)

  Åren gick och det var länge tyst på luciafronten ända tills ikväll…

  Våra tonårsdörrar har medverkat i ett gigantiskt luciatåg med 60 skönsjungande vackra flickor i övre tonåren. Wow vilken upplevelse! Jag blev plötsligt än en gång medveten om vilken fantastisk tradition Lucia är, och vilket otroligt vackert budskap Lucian kommer med. Hon sprider ljus och kärlek i midvinter tid. Aldrig har väl det budskapet varit med aktuellt!

  Nu har det redan hunnit bli den 14:e så dags att säga Godnatt!

  Ps. Ska man drista till med ett av Milooks kärnvärden- Tidlöst Mode – så kan jag konstatera att luciaklänningen är en tidlös vit klassiker som nog håller många år till…

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 • Registrera dig för vårt nyhetsbrev