Har skönhet ett bäst före datum?

Har skönhet ett bäst före datum?

I ett av milooks facebook-inlägg från förra veckan la vi ut en artikel från Elle som i sin tur var en artikel från Sports Illustrated. Man hade för första gången använt sig av en modell som var 56 år för att visa sommarens badmode. I samma nummer har man även använt modeller som inte var anorektiskt smala utan har helt vanliga kroppsformer.

Detta är fantastiskt och man kan bara hoppas att det faktiskt kommer att bli en viss skillnad i hur vi bedömer skönhet. I den kultur vi lever i nu är ju skönhet begränsad till en viss ålder och en viss storlek. Båda ska gärna vara så låga som möjligt. Detta är ett uttjatat ämne visserligen, men förändringarna sker extremt långsamt. Låt oss hoppas på att det Sports Illustrated gör inte bara är ett jippo för att skapa uppmärksamhet, utan att det är en början till ett nytt sätt att skapa förebilder.

I verkliga livet lever ju vi människor allt längre och håller oss vitala i en allt högre ålder parallellt med att vi drar större storlekar än tidigare. Så nog borde det finnas gott om förebilder!

Vore kul med lite kommentarer på detta!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Registrera dig för vårt nyhetsbrev