Internationella kvinnodagen 8 mars – idag!

Internationella kvinnodagen 8 mars – idag!

I dag är en hyllning till alla kvinnor i världen som fortfarande kämpar för det mest självklara.   Dvs att ha ett människovärde och samma rättigheter som sina män eller söner. I vår värld har vi tack och lov kommit långt sedan 1921. Men fortfarande finns det sååå mycket kvar att kämpa för. Som mamma till 4 döttrar och 3 bonusdöttrar är det väl inget som blir så påtagligt att kämpa för, som de orättvisor vi fortfarande ser. Än idag!

Det som är riktigt intressant, är de bakomliggande strukturerna som gör att vi ser på pojkar och flickor på olika sätt. Vad är det som gör att flickor inte uppmuntras till att ta för sig och bli bossiga? Den enskilt viktigaste egenskapen för att bli framtidens ledare? För världen behöver kvinnliga ledare! Vi får verkligen hoppas att Hilary Clinton vinner presidentvalet och kan bli den förebild så många kvinnor behöver.

Hur ska vi som föräldrar skapa självkänsla i våra döttrar så att de vågar ta för sig och få de liv de själva vill ha utan att behöva anpassa sig för mycket till de strukturer som finns idag?

Undersökningar visar att när män söker jobb, är de mycket duktigare på att prata om vilken potential de har. Kvinnor däremot stannar vid att prata om sina erfarenheter. Just därför kan man se killar i 30års åldern som haffar VD poster.

Tjejer borde bli kaxigare och inte så rädda för att verka skrytiga. Vilket verkar vara tabubelagt om man är råkar tillhöra det kvinnliga könet.

Det är en jäkla skillnad att prata om sin potential kontra sin erfarenhet om man vill utvecklas!

Så en hyllning till alla er fantastiska kvinnor därute och till våra döttrar som ska bli framtidens förebilder!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Registrera dig för vårt nyhetsbrev