DET HÄR ÄR INTE VÅR NYA KOLLEKTION

DET HÄR ÄR INTE VÅR NYA KOLLEKTION

Den här hösten väljer Milook aktivt att inte satsa på en ny kollektion av kläder. Så varför gör vi så här då kan man ju fråga?

I dag lanserar vi Milook Urban Autumn. Ett helt nytt grepp från Milook där Milooks kollektioner stylats och visas upp utifrån ett urbant aktivt liv.

Evelina body stylat på Karin
Fia robe i Navy – funkar fint över långärmad blus

Inte ett enda plagg är nytt den här hösten. Ett väldigt viktigt ställningsstagande.

Det här är inte vår nya kollektion, Men det är ett nytt sätt att se på våra produkter och vår design. Vi bestämde oss för att inte producera mer för att ta ställning i den här frågan om konsumtion. 

Så vi gör helt enkelt ingen nyproduktion under hösten. Vi har ett lager av kläder i tidlös design, med klassiska former som är de perfekta plaggen för att komplettera den egna garderoben.  Vi kan inte fortsätta att producera på samma sätt som vi har gjort tidigare.

Men vi vill samtidigt fortsätta att prata om design och om skönhet!

Jag har själv brottats med det dubbla i det här under många år. Jag har helt enkelt haft svårt att få ihop det! Att ta ett miljöansvar och samtidigt jobba med mode är svårt att kombinera. Modebranschen är ju en av de mest miljöovänliga branscher man kan befinna sig i. Därmed inte sagt att man inte kan jobba i den.

I alla tider har människor smyckat sig, det blir så fel när vi ställer konsumtionsfrågan som en motsatts till det. Vi älskar att vara vackra, det måste vi kunna fortsätta att vara, men vi behöver göra det medvetet och förändra våra sätt att se på hur vi förhåller oss till våra resurser.

Att ta små steg, som att inte göra en ny kollektion då vi redan har en befintlig kollektion som funkar – känns rätt i magen på många sätt. Vi kan inte ändra världen över en natt, men hellre göra lite än inget.

Hoppas att ni kan inspireras av våra tankar, styling och kläder!

/Lilian


2 kommentarer om “DET HÄR ÄR INTE VÅR NYA KOLLEKTION

  1. Beundrar detta beslut, det är starkt att våga gÅ emot konsumtionshysterin och hjälpa oss kunder att få vettiga hållbara alternativ. Fortsätt gärna ge oss ideer om hur vi kan kombinera våra plagg så att vi använder dem länge!

    1. Stort tack Lena, för din inspirerande kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Få 20 % på ditt första köp – registrera dig för vårt nyhetsbrev