I dessa tider..

I dessa tider..

Varav hjärtat är fullt talar munnen. Så med risk för att låta tjatiga sällar också vi oss till alla som kommenterar den märkliga situation vi befinner oss i. Samhället har stannat upp och ingenting är längre som förut. De flesta av oss är oroliga, för vår egen och närståendes hälsa och för våra jobb.

Det finns inga recept för hur vi ska agera i en tid som denna. Inget facit. Vi kommer inte heller vifta med klämkäcka pekpinnar, uppmuntrande ord om att tänka positivt (jo, vi vet att det är en fördel om man kan tänka positivt men det finns stunder då det är svårt). Om du tycker att den här situationen är skrämmande och om du är orolig – låt dig vara det. Acceptera din oro – men försök att inte låta dig förlamas av den. Nu är det viktigt att vara snäll mot sig. 

Trots allt finns det ljusglimtar. Dem vill vi gärna fokusera på. Nu när allt stannar upp stannar även vardagens ekorrhjul upp. Det finns kanske tid för en extra kopp te, att spela playstation med barnen eller att ringa ett samtal till en vän du inte har pratat med på länge. Vårsolen tittar fram och det går att svepa in sig i en filt och njuta på balkongen (eller ta en promenad för att titta efter tussilago), vi får ju fortfarande vara ute i naturen!

Du som jobbar hemifrån försöker givetvis bibehålla dina rutiner. Men just nu är det samtidigt ett perfekt tillfälle att slappna av litegrann. Det går tillexempel alldeles utmärkt att delta i en videokonferens i mjukisbyxor – med en snygg blus upptill är det ingen som märker vad du har på dig nedtill. Efter konferensen drar du åter på dig en mjuk tröja/jacka och återgår till bekvämlighetsläget. 

Anneli jacket stripe och mysbyxan Josefina i olive på intressanta Argavan

För drygt ett år sedan gjorde vi en fotning med ett gäng riktigt intressanta kvinnor. Vi var då lyckligt omedvetna om ett virus som skulle härja i framtiden. Men myskläderna blev favoriter för flera av oss. Här är Argavan som förövrigt driver ett otroligt intressant projekt om kvinnor som delar konst från olika kulturer. Läs gärna mer om henne här www.arghavan.se.

(Är det ödets ironi? Upptäckte precis texten på kartongen bakom Argavan)

Nu är kvällen sen, och dags att mysa mig till sängs!

/Lilian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Få 20 % på ditt första köp – registrera dig för vårt nyhetsbrev