Torra händer – quick fix

Torra händer – quick fix

Testa vårt enkla tips för torra händer i handspritens spår…

Har du tvättat händerna mycket i vår? Är de torra och eländiga?

Här kommer ett ganska enkelt DIY-tips för torra händer:

1. Börja med att blanda vanligt bordssalt med olivolja i en skål till en klibbig massa. Smörj in händerna och mojsa runt. Anpassa proportionerna så du får en skön skrubbkänsla, men inte så mycket skrubb så det känns som om skinnet åker av. Skölj händerna med ljummet vatten och torka torra med

Spara det som blir över i en burk med lock att använda nästa gång dina händer behöver en liten exfolieringskur.

2. Nu ska du få göra en ”handmask”. Vi använde olivolja och vegetabiliskt glycerin. Olivoljan innehåller naturliga antioxidanter och glycerinet hjälper till att fylla ut linjer i huden. Har du inget vegetabiliskt glycerin funkar det fint med kokosolja som du försiktigt smälter. Ta en glasburk eller gammal flaska och häll i hälften olja, hälften glycerin (eller kokosolja). Skaka (med locket på såklart). Häll ut litegrann på ena handryggen och massera in – det är handryggarna som behöver mest av detta. Ta på dig ett par disk- eller plasthandskar och sätt upp fötterna i minst 20 minuter.

OBS! Glöm inte att ta av dig eventuella ringar, och ha inte på dig något du är rädd att kleta ner.

3. Ta av plasthandskarna och känn hur mjuka händerna blivit. Skölj händerna med ljummet vatten och torka torra med en handduk.

Kör gärna den här kuren en gång i veckan så kommer dina händer gilla dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Få 20 % på ditt första köp – registrera dig för vårt nyhetsbrev