FB pixels
  /    /  Hållbarhet, hur ser vi på det?

Hållbarhet, hur ser vi på det?

Hållbarhet Milook

Vi jobbar med kläder för att det är det roligaste vi vet. För oss handlar inte mode om att klä sig snyggt, utan vi känner passion för hur man klär sig på bästa sätt och ser mode som ett sätt att förlänga sin personlighet.

Samtidigt går det inte att komma ifrån att kläd- och modebranschen är en av våra största miljöbovar. Vi är fullt medvetna om att konsumtion bidrar till fler utsläpp, och att kombinera mode och hållbarhet kan kännas aningen motsägelsefullt.

Det som vi på Milook kan göra är att försöka få människor att handla kläder i bra kvalitet och färre plagg. Kläder tillverkade i medvetet utvalda material som tåls att användas om och om igen, år efter år, säsong efter säsong.

Milook Material

En annan viktig aspekt i hållbarhetsfrågan är returer som för med sig stora miljö- och klimatmässiga konsekvenser, och som en naturlig följd av den ökade e-handeln har också antalet returer ökat. För att hitta rätt storlek eller rätt färg beställer vi hem fler varor än vad vi tänkt behålla för att sedan returnera de plagg som inte motsvarar förväntningarna. Detta innebär fler transporter och en returnerad vara bidrar i praktiken till ökade koldioxidutsläpp och avfall som har stor negativ miljöpåverkan.

Vi förstår att det kan vara svårt att hitta sin rätta passform genom att endast utgå från bilder. Alla kroppar ser olika ut och vi vet inte hur kläderna kommer att se ut när man själv har dem på sig och färgerna kanske inte ser likadana ut i verkligheten. Vår ambition är att du ska få hem det där perfekta plagget som motsvarar dina förväntningar och som får dig att känna dig precis så vacker som du är. Vi jobbar ständigt för att bli bättre på att ge tydlig information om plaggens passform, material och textur för att du ska slippa chansa.

Om du pendlar mellan två olika storlekar och känner dig osäker på vilken som kommer passa hjälper vi dig gärna att hitta rätt. Du är alltid välkommen att ringa eller maila oss!

Vi vet att klädbranschen är en av de värsta miljöbovarna, men låt oss försöka göra det bästa av det. Vi kan tillsammans ta ett gemensamt ansvar och hjälpas åt så gott vi kan för att minska på vårt klimatavtryck.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för inspiration och nyheter. Du får 15% på ditt första köp när du anmäler dig!


You don't have permission to register

X